Jag heter Pär Johnsson och bor i Lessebo mitt emellan Växjö och Nybro i Småland. Jag har "samlat" på svenska orkidéer i ett antal år nu och har hittat de flesta. Mitt sökande efter blommorna har fört mej till många fina platser och jag har träffat många intressanta människor. Jag har varit på orkidée exkursion i Tänndalen och på Hamrafjället, där mötte jag Rolf Lidberg, en fantastisk person. I Tänndalen träffade jag Lars Ahlman som visat mej några av sina lokaler på Gotland. En person som jag inte vet vad hon heter men som visat mej något av det finaste jag sett var den kvinna jag träffade i Röjan, Jämtland, som när jag letat efter Brunkullan erbjöd sig att visa sin fars gamla slåtteräng där Brunkullan växte. En fantastiskt fin plats! Stort tack till Hans Klinga som gett mej de sista, viktiga, pusselbitarna. Jag har använt en av tre men de andra två kommer inte att förbli oanvända. Tack!

Många blommor är fotograferade med en Pentax småbildsutrustning med diverse objektiv och tillbehör. Det går åt en hel del grejor som vindskydd, reflexskärmar, stativ m.m. Dessa bilder är tagna med diafilm och inscannade med en Epsonscanner med diatillsats, numera använder jag en Minolta Diascanner som ger betydligt bättre resultat. Under år 2001 skaffade jag min första digitalkamera, en Fuji 4900, ett år senare blev det ytterligare en digitalkamera, en Minolta Dimage7i, nästa kamera blev en digital systemkamera, Pentax istD och numera är jag lycklig ägare till en Pentax K10 D, så en del av bilderna tagna med dessa kameror och alltså inte framställda på traditionell fotografisk väg. Jag vet inte riktigt vilket som är att föredra, en "riktig" diabild eller en digitalbild... För mej är det så att digitalfotograferandet gett mej en ny kick, det blir många nya bilder men samtidigt "hittar" man de gamla diabilderna, båda sätten att framställa bilder har för och nackdelar, huvudsaken är väl att det blir naturupplevelser och bilder.

Har du några tankar eller idéer om det här med svenska orkidéer och fotografering av blommor i synnerhet och av natur i allmänhet så hör gärna av dej! Lägg ett mail i postlådan och jag hör av mej.

 

P_1.jpg (20724 bytes)