Välkommen till mina orkidée sidor.

Jag har varit intresserad av de svenska orkidéerna i några år nu och har under den tiden lyckats hitta och fotografera de flesta i Sverige vilt växande arter. Det har blivit en del resande runt i landet men eftersom jag bor i Växjötrakten har jag hittat många av orkidéerna i mina "hemtrakter", jag räknar Öland, Gotland, Skåne, Blekinge och naturligtvis Småland som mina hemtrakter. Det är två orkidéer som jag fortfarande inte har fotograferat Lappfela och Brudkulla. Är det någon som vill dela med sig ett tips om växtplatser för ovanstående så vore jag väldigt tacksam.

Denna sida har inga ambitioner att vara något annat än en liten presentation av olika svenska orkidéer med några bilder, lite text om var och när arten blommar och kanske någon lite berättelse som jag kopplar ihop med blommorna. Jag vill gärna visa på hur många vackra orkidéer vi faktiskt har i vårt avlånga land. Jag har prioriterat bilder framför texter så det är en del orkidéer där det endast är bilder och ingen text men det är sådant som inte är riktigt färdigt.

Alla bilder på dessa sidor har jag naturligtvis tagit själv och är det så att det är någon som känner behov av att använda bilderna så är jag tacksam om jag får veta det först.

Om det är någon som undrar vem jag är så finns det en länk längst ner i navigationsfältet till vänster med en liten presentation. Lägg gärna ett mail i postlådan så lovar jag att höra av mej.

 

Uppdaterad 11/9 2015